Kæmpe F1-sponsor forlader Ferrari til fordel for McLaren

Foto: Guenther Iby/SEPA.Media /Getty Images

Den kendte virksomhed har samarbejdet med Ferrari i tre år, men nu er det slut. I stedet har de indgået en aftale med McLaren.

De seneste tre år har Estrella Galicia 0.0 været sponsor af Ferrari, men det er ikke længere tilfældet. De har nu indgået et samarbejde med McLaren, skriver Motorsport.com.

Det betyder dog ikke, at de pludselig er uden øl-sponsor hos Ferrari. De har nemlig indgået en aftale med Peroni, som tidligere har samarbejdet med Aston Martin i tre sæsoner.

Estrella Galicia, der ejes af Hijos de Rivera, har længe været forbundet med Carlos Sainz. Det skyldes, at de har været sponsor for den spanske racerkører siden hans GP3-dage i 2013.

Brandet blev en del af Formel 1 tilbage i 2015, hvor de indgik en aftale med Toro Rosso, hvor Sainz fik sin debut. Året efter blev aftalen endnu større, og de fik derfor deres logo på bilen.

Gennem årene har de valgt at følge med Sainz, når han har skiftet hold. Derfor skiftede de med til Renault i sidste del af 2017-sæsonen og derefter til McLaren i 2019.

Da han i 2021 skiftede til Ferrari, fulgte de derfor med og indgik en aftale med det italienske hold. Denne aftale har varet ved de seneste tre sæsoner.

I januar sidste år bekræftede Ferrari, at de havde indgået en aftale med Asahi Europe and International Ltd. Senere er det kommet frem, at det er Peronis logoer, der kommer til at være på Ferraris biler.

Det gjorde det klart for Estrella Galicia, at de ikke kunne blive hos Ferrari. Derfor begyndte de at lede efter andre muligheder, hvilket har medført, at de har indgået en ny aftale med McLaren.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024