Kæmpe nederlag knuser Nikita Mazepins håb at komme tilbage til Formel 1

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Nikita Mazepin drømmer om at vende tilbage til Formel 1, men det bliver ikke nemt for den russiske kører.

Russiske Nikita Mazepin har tabt en retssag i Højesteret i Storbritannien. Her forsøgte han at få fjernet de sanktioner, han er pålagt, så han kan vende tilbage til Formel 1-feltet.

I sidste måned var den tidligere Haas-kører i retten, hvor han forsøgte at få fjernet sanktioner, som han er blevet pålagt efter Ruslands invasion af Ukraine.

Den primære årsag til, at han ønsker at få sanktionerne fjernet er, at han ønsker at vende tilbage til Formel 1.

En del af sanktionerne betyder, at hans aktiver i Storbritannien er blevet indefrosset eller beslaglagt. Derudover er han også blevet pålagt et indrejseforbud, hvorfor han ikke kan rejse ind i Storbritannien.

“Han er gået glip af hele 2022-sæson, og vil sandsynligvis også gå glip af 2023-sæsonen. Når disse sanktioner er pålagt ham, er der intet Formel 1-hold, der vil tage imod ham som test-, reserve- eller fuldtidskører,” sagde hans advokat Rachel Scott.

Hun beskrev også sanktionerne som værende ‘drakoniske’. Statens advokater påpegede, at sanktionerne var en vigtig del af forsøget på at ‘håndtere situationen’ i Ukraine. Det endte med, at en dommer afviste hans sag.

“Klageren er en relativt fremtrædende offentlig person og racerkører,” sagde dommeren.

“Jeg accepterer, at der kan opstå en opfattelse at, i det mindste i nogle dele af offentligheden, at der altid er veje uden om det britiske sanktionsregime.”

Han tilføjede, at beviserne vejede imod at give en lempelse af sanktionerne. Han forklarede også, at han ikke troede, at noget hold vil overveje Mazepin, før alle sanktionerne mod ham er ophævet.

Den Europæiske Union og Canada indførte også sanktioner mod den tidligere Formel 1-kører sidste år.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024