Kæmpe resultat: Kevin Magnussen frikendt i chokerende kvalifikationen

Foto: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Kevin Magnussen får ikke en straf efter kvalifikationen i Miami, selvom der var en episode, der blev kigget nærmere på.

Lewis Hamilton måtte informere sit team om, at de skulle tjekke hans frontvinge, da han havde været i kontakt med væggen under kvalifikationen til Miamis grandprix.

Det skete i kølvandet på en duel med danske Kevin Magnussen i sving nr. 17, hvilket førte til, at stewards meddelte, at man vil se nærmere på episoden efter løbet.

Nu er det dog kommet frem, at det ikke kommer til at have nogen konsekvenser for den danske racerkører, hvilket natten til søndag blev meldt ud af Det Internationale Motorsportsforbund (FIA)

“Vi anså ikke nogen af kørerne for at køre farligt,” lyder det blandt andet fra FIA ifølge TV 2 Sport, hvilket betyder, at Magnussen holder fast i sin startplads som nummer fire.

Hamilton havde forsøgt at overhale Magnussen, der var i gang med en omgang, hvor han ikke gjorde et forsøg på at sætte en tid.

Som følge af dette, kørte han med en lav hastighed i modsætning til Hamilton, der forsøgte at sætte en hurtig tid. Denne hændelse førte til en mindre skade på Hamiltons bil.

Få timer efter, at kvalifikationen var overstået, nåede stewards frem til den beslutning, at der ikke skulle gøres mere ved situationen mellem Magnussen og Hamilton.

Det er naturligvis en rigtig god nyhed for den danske kører, da det betyder, at han søndag aften dansk tid kan starte løbet i Miami som nr. 4.

Det hører sig sjældenhederne til, at Magnussen får mulighed for dette, da han kun har prøvet det to gange gør – og det var endda helt tilbage i 2014.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024