Katastrofe afværget: Haas-konkurrent dummede sig

Foto: Shutterstock

Det kan måske virke ubetydeligt, om man slutter som nummer 8 eller 9. Men det er ikke tilfældet i Formel 1’s konstruktørmesterskab.

Forskellen på en enkelt placering i konstruktørmesterskabet i Formel 1, kan betyde en forskel på 75-100 millioner kroner.

Derfor kunne Ungarns Grand Prix have haft store konsekvenser for Haas i denne sæson. Det skyldes, at Alfa Romeo pludselig overraskede alle, da de kvalificerede sig som nummer fem og syv.

Pludselig havde de gode forudsætninger for at score en stor bunke point til konstruktørmesterskabet. Det kunne have haft stor betydning for Alfa Romeo, der ligger nummer ni i den samlede stilling. Her har de kun tre point op til Williams og Haas.

Heldigvis for Haas, kunne Alfa Romeo ikke finde farten, da det for alvor havde betydning. Derudover spillede de også en hovedrolle i en af sæsonens helt vilde starter.

Guanyu Zhou og Valtteri Bottas havde begge kvalificeret sig flot, men umiddelbart efter, at lamperen gik, begyndte de at rasle ned gennem feltet.

Værst var det for Zhou, der lagde ud med at gå i anti-stall. Dette fulgte han op med at køre op bag i Daniel Ricciardo, hvilket resulterede i et mindre harmonikasammenstød.

Sammenstødet var værst for Alpine, da Esteban Ocon og Pierre Gasly kørte sammen. Ikke nok med det, så måtte de derefter trække begge biler ud af løbet.

Kort tid efter start var også Valtteri Bottas faldet ud af top-10, og dermed var chancerne for point pludselig markant mindre.

Hos Haas formåede de at udnytte startens kaos, hvor Kevin Magnussen vandt hele fem placeringer.

En stor del af løbet tilbragte han et par placeringer bag holdkammeraten Nico Hülkenberg. Ingen af dem formåede dog at køre sig til point, da de sluttede som hhv. nummer 18 og 14.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024