Kevin Magnussen hylder nyt Formel 1-format: Nu bliver man belønnet for dette

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Kevin Magnussen har før udtalt sig positivt om det nye sprintformat i Formel 1, som kommer til at spille en større rolle i sporten.

Kevin Magnussen mener, at kørerne vil have mulighed for at tage yderligere risiko for i sprintløbene i år, da lørdagens sessioner ikke længere har indflydelse på løbet.

Siden formatet blev introduceret i 2021, har resultatet af lørdagens sprintløb afgjort startrækkefølgen for søndagens grandprix.

Det kommer til at ændre sig fra weekendens grandprix i Aserbajdsjan, og for de fem øvrige sprintløb i 2023, der vil blive kørt i Østrig, Belgien, Qatar, USA (Austin) og São Paulo.

I stedet vil det være separate kvalifikationer, der kommer til at afgørende startrækkefølgen til både sprintløbet og søndagens grandprix.

Fredag vil der blive kørt en kvalifikation, der afgør, hvordan feltet starter til søndagens løb, mens lørdagens såkaldte ‘Sprint Shootout’ vil afgøre startrækkefølgen til sprintløbet, der køres samme dag.

“Jeg synes, at det er positivt, at vi får to kvalifikationer, da det betyder, at man gå lidt mere til den i sprintløbet,” sagde Magnussen ifølge Motorsportweek.com.

“Der er ikke den ekstra straf, at du skal starte bagerst om søndagen, hvis man ikke når i mål, selvom man selvfølgelig ønsker at gøre det.”

“Der er lidt mere belønning i forholdet mellem risiko og belønning for at tage risici, og det er godt for showet, godt for os kørere og det er sjovere.”

Magnussen scorede point i hvert af sidste års tre sprintløb, hvor han blev nummer otte i Emilia Romagna og São Paulo samt nummer syv i Østrig.

“Jeg tror ikke, der er nogen særlig grund til, at vi scorede point hver gang, men jeg håber selvfølgelig, at vi kan holde den stime i gang. Det er målet,” sagde han.

“Jeg synes, vi har god fart i bilen i øjeblikket, og forhåbentlig kan vi udnytte det i både sprintløbet og løbet.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024