Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg får skideballe af FIA

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Både Nico Hülkenberg og Kevin Magnussen har fået en reprimande af FIA, fordi de dukkede for sent op til kørerparaden under Canadas Grand Prix.

Under en løbsweekend har kørerne en meget stram tidsplan, som de skal holde sig til. Det samme gør sig gældende for tidspunktet for, hvornår kørerparaden bliver sat i gang.

I denne parade bliver kørerne sendt rundt på banen i forskellige biler, så de kan hilse på tilskuerne. Det blev der naturligvis også sørget for under Canadas Grand Prix i weekenden.

Og her dukkede både Hülkenberg og Magnussen op fem minutter for sent, hvilket fik FIA til at give dem en reprimande for første gang i denne sæson.

Haas har hævdet, at de to kørere havde andre forpligtelser, der skulle opfyldes først. Det har dog ikke ændret på noget hos FIA, der har valgt at holde fast i deres reprimande.

“Årsagen til forsinkelsen var holdets medie- og andre kommercielle forpligtelser, som kørerne skulle opfylde, før de mødte op til paraden,” lød det fra stewards ifølge PlanetF1.

“Vi vurderede, at det ikke var en gyldig grund til forsinkelsen. En kører, der møder for sent til sådanne begivenheder, kan have uønskede konsekvenser for begivenheden og det bør til enhver tid undgås.”

“Under omstændighederne besluttede vi at pålægge chaufføren en irettesættelse.”

Det vil sige, at det ikke endte med at have de store konsekvenser for de to Haas-kørere.

Såfremt der havde været tale om en større forsinkelse, ville straffen sandsynligvis have været en anden. Det kunne have været en bøde eller en tidsstraf.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024