Kevin Magnussen positiv om ny Haas-regel, der gav årets første point

Foto: Eric Alonso/Getty Images

Kevin Magnussen har udtalt sig positiv om en ny Haas-regel, der medførte, at han kunne sikre sig sæsonens første point i Saudi-Arabien.

Haas havde en fornuftig weekend i Saudi-Arabien, hvor sæsonens andet løb i Formel 1 blev kørt. Anderledes gik det til i første løb i Bahrain, hvor ingen af Haas-kørerne fik point med hjem.

I Jeddah lykkedes det danske Kevin Magnussen at hente holdets første point med en 10. plads, mens hans holdkammerat Nico Hülkenberg sluttede på en 12. plads.

Efter løbet forklarede Magnussen, at der var en god årsag til, at han endte foran sin holdkammerat. Det forklarede han blandt andet til mediet The Race.

“Vi har en regel i Haas om, at vi ikke blokerer hinanden og ikke bekæmper hinanden,” lød det fra den danske racerkører.

“Vi presser. Jeg kan presse for at prøve at holde ham bagved, men jeg kan ikke lukke døren og sådan noget. Det er ligesom bare at være flinke ved hinanden og sørge for, at vi arbejder for holdet og ikke for os selv.”

Haas har desuden en meget retfærdig indgangsvinkel til at beslutte, hvem af de to kørere, der skal ligge i front i et løb. Det er nemlig bare den hurtigste kører.

“Det er sådan set bare at finde ud af, hvem der har mest fart på,” sagde Magnussen.

“Han kørte forbi mig, så var jeg hurtigere end ham, fordi vi havde samme fart, og så får man DRS på hinanden hele tiden. På et tidspunkt skal man tage en beslutning.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024