Komisk fejl: Fernando Alonso undskylder over for Aston Martin

Fernando Alonso har afsløret, at han undskyldte til Aston Martin-teamet under løbet, da han begik en komisk fejl.

Miamis Grand Prix var igen en succes for den 41-årige Fernando Alonso. Her kunne han stille sig op på podiet for fjerde gang i denne sæson.

Selvom han kan prale af fire podieplaceringer, har han endnu ikke fundet vej ind i top-2. Til gengæld var han klart den hurtigste kører bag de to Red Bull-biler i Miami.

Det betød, at det faktisk blev en ganske ensom affære for den spanske Formel 1-kører. Tilsyneladende forhindrede dette ham dog ikke i at begå en komisk fejl over radioen.

Da han kørte med sit første sæt Medium-dæk, bad Alonso om at køre i pit 12 omgange tidligere end planlagt. Det endte dog ikke med at ske, da det slet ikke kunne lade sig gøre.

“Plan A, minus 12,” lød det fra Alonso over radioen.

Alonso afslørede efter løbet, at hans besked over radioen fik holdet til at grine. Det skyldes, at det ‘ikke var muligt at lave minus 12’.

“Jeg havde en Plan A og en Plan B, og jeg blandede dem sammen. Så minus 12 var ikke, hvad jeg mente,” sagde han til Sky Sports F1 efter løbet.

“Jeg sagde undskyld et par sekunder senere. De forstod det, fordi de grinte allerede. Det var ikke muligt at lave minus 12, da vi allerede havde passeret den omgang.”

På trods af sin fejl, kunne Alonso alligevel glæde sig over en god placering. Det betød også, at han fik vigtige point til den samlede stilling, hvor han indtager tredjepladsen med 75 point.