Kommende ændring til Formel 1, som Lewis Hamilton kalder ‘farlig’

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Et vigtigt stykke Formel 1-udstyr står til at blive forbudt i 2024, men både kørere og hold er ikke sikre på, at det er en god idé.

I fremtiden kommer Formel 1 til at have et fortsat større fokus på miljø og bæredygtighed. Derfor vil der også være ting, der bliver skåret fra i den populære motorsport.

Flere af de ændringer, der er på tegnebrættet, er der blevet taget godt imod. Det er dog ikke noget, der gør sig gældende for alle.

Der er flere ‘lavthængende frugter’ i forhold til at gøre sporten mere bæredygtig, hvilket blandt andet omfatter at fjerne dækvarmere.

Dette har de derfor planer om at gøre allerede fra 2024-sæsonen, men kørerne og holdene har ikke taget godt imod denne idé.

Årsagen til, at man gerne vil fjerne disse er, at de bruger meget strøm. Når de bliver lagt over dækket, bruger de nemlig strøm til at varme dækket op. Derfor er det også et af de tidspunkter i løbet af weekenden, hvor der bruges mest strøm.

Det vil dog ikke blot betyde, at der bliver brugt mindre strøm. Det vil også betyde, at der stilles andre krav til selve infrastrukturen på banerne.

Ydermere vil det også medføre, at det i højere grad vil være kørernes evner til at opvarme dækkene, der bliver afgørende. Det er blandt andet tilfældet i Formel 2 og i IndyCar, hvor man ikke bruger dækvarmere.

Verdensmestrene Max Verstappen og Lewis Hamilton er dog ikke overbevist om, at det vil være en god idé at indføre et sådant forbud.

Sidste år sagde Verstappen, at det ville resultere i ‘en masse uheld’, mens Hamilton derimod har kaldt det for ‘farligt’. Det sagde han tidligere i år, hvor han blev spurgt om sin holdning til det.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024