La Liga-klub udelukket fra europæisk fodbold

Foto: Fernando Pidal/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Den spanske klub kommer ikke til at spille europæisk fodbold i næste sæson. Det skyldes, at UEFA har besluttet at bandlyse dem.

Osasuna får ikke mulighed for at spille europæisk fodbold i den kommende sæson. De havde ellers kvalificeret sig til Europa Conference League med en syvendeplads i La Liga.

Nu viser det sig, at beskyldninger om matchfixing, der stammer fra 2013/14-sæsonen har fået konsekvenser. Det har nemlig betydet, at de ikke har mulighed for at spille med i turneringen i næste sæson.

“Club Atletico Osasuna fik denne eftermiddag kendskab til konklusionerne af en rapport, der er udarbejdet af inspektørerne fra UEFA’s kontrol-, etik- og disciplinærudvalg,” lyder det på klubbens hjemmeside.

“I den pågældende rapport erklærer inspektørerne, at klubben ikke er berettiget til at deltage i UEFA Conference League 2023/24, og dermed nægter den retten til at deltage i europæiske turneringer, som den har tjent retfærdigt på banen.”

“Årsagen går tilbage til nogle begivenheder, der fandt sted i sæsonen 2013/14. Efter UEFA’s mening strider de imod artikel 4.1g i reglerne.”

Det kan derfor ende med, at Osasuna ikke kommer til at spille med i Europa i næste sæson. Det kan derimod være til glæde for en anden klub.

Ifølge Football Espana har det betydet, at det nu er Athletic Club, der kan ende med at overtage pladsen. Hvis det ender med, at beslutningen om at udelukke Osasuna opretholdes, får de derfor pladsen i Europa Conference League.

Osasuna har dog planer om at appellere beslutningen, da de ikke mener, at det er den rette.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024