‘Lægerne sagde at jeg aldrig ville…’: French Open-finalist med chokerende afsløring

Foto: Andy Cheung/Getty Images

Karolina Muchova afværgede et match-point, og kæmpede sig tilbage fra 2-5 i sidste sæt. Dermed besejrede hun Aryna Sabalenka og sikrede sig en plads i French Open-finalen.

Det så ud til, at tingene ikke ville gå den rigtige vej for Karolina Muchova, da hun i tredje sæt var bagud med 2-5. Hun endte dog med at vende sættet, så hun kunne besejre Aryna Sabalenka og sikre sig en plads i French Open-finalen.

Kampen mellem Muchova og Sabalenka, der er nummer to i verden, varede i mere end tre timer. I lørdagens finale kan hun se frem til at spille mod verdensetter Iga Swiatek.

I de seneste år har Muchova været hårdt ramt af skader. Det har medført, at hun er faldet ud af top-20 i verden. Bl.a. var hun i 2021 ude i flere måneder med maveproblemer. Desuden endte hendes French Open sidste år med en tur i kørestol, fordi hun pådrog sig en ankelskade.

Efter kampen mod Sabalenka, udtalte den tjekkiske tennisspiller, at hendes læger havde frarådet hende at dyrke sport.

“Jeg gik glip af Australian Open sidste år, og jeg var i ret dårlig form. Jeg trænede meget for at forsøge at vende tilbage,” sagde hun.

“Flere læger sagde til mig, at jeg måske ikke burde dyrke sport mere. Men jeg tænkte altid positive tanker, og forsøgte at arbejde og udføre alle øvelserne for at kunne vende tilbage.”

“Sidste år faldt mine placering, og ville jeg gerne føle mig motiveret til at spille for at vende tilbage, men det kunne jeg på en eller anden måde ikke.”

Hun formåede dog at genfinde sin selvtillid, da hun sikrede sig en plads i kvartfinalerne i både Auckland, Dubai og Indian Wells.

“Jeg var i ret god form. Det er op og ned i livet hele tiden. Nu nyder jeg, at jeg er i den øverste del,” sagde hun.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024