Hamilton afslører omfattende skader efter sammenstød med Russell

Foto: Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Lewis Hamilton udtalte sig efter kvalifikationen om det sammenstød, som han havde med George Russell i Q2.

Lewis Hamilton mener ikke, at det havde stor indflydelse på bilen, at han havde et sammenstød med holdkammeraten George Russell i Spanien.

Selvom der ikke var tale om et stort sammenstød, endte det alligevel med at have en smule betydning. Ifølge den britiske racerkører medførte det, at hans W14-racer begyndte at ‘trække til højre’.

Sammenstødet skete, da Hamilton havnede i en slipstream bag sin holdkammerat ned mod sving 1 på Circuit de Barcelona-Catalunya. Begge kørere så ud til at være på jagt efter en hurtig omgangstid, men Hamilton kørte op på siden af sin holdkammerat.

Derefter bevægede Russell sig på tværs, hvilket skabte et mindre sammenstød. Det betød, at Hamiltons frontvinge blev beskadiget, hvorfor den måtte udskiftes. For Russell betød det ikke noget, da han udgik i Q2.

Hamilton fik derimod en plads i Q3, hvor han kæmpede for at blande sig i toppen. I sidste ende var der ikke fart nok i Mercedes-bilen, og han måtte nøjes med en 5. plads.

Og selvom Hamilton sagde, at bilen ‘ikke føltes enormt meget anderledes’ efter sammenstødet, så ‘trak den til højre’. Det kan naturligvis have haft betydning for hans omgangstid.

“Bilen føltes ikke voldsomt anderledes,” sagde han til Sky Sports.

“Jeg tror, at bilen trak til højre, så jeg ved det ikke. Åbenbart havde jeg hjul på græsset.”

“Men det var bare en fejlkommunikation. Generelt føltes det okay på omgangen, så jeg tror, vi kommer til at klare os.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024