Lewis Hamilton straffet efter at have ødelagt løbet for holdkammerat

Lewis Hamilton har modtaget en straf, efter søndag ødelagde løbet for sin egen holdkammerat.

Der er mange regler at holde styr på i Formel 1. Faktisk er der så mange, at det kan være svært at huske dem alle. At man ikke må gå over banen under løbet, er dog en forholdsvis basal regel.

Alligevel har Lewis Hamilton modtaget en straf for netop dette, efter sit sammenstød med holdkammeraten George Russell.

Den britiske racerkørers løb blev afsluttet få sekunder efter start. Her forsøgte han at overhale sin holdkammerat på ydersiden i første sving. Det gik ikke som planlagt, og han endte i stedet med at forårsage et sammenstød.

Hans egen bil blev sendt ud i gruset, hvorfra den ikke kunne køre videre. Russell formåede at holde sin bil på asfalten, og han kunne derfor fortsætte løbet. Dog fik han en mindre skade på sin frontvinge.

Hamilton mistede et af sine hjul, hvorfor det hurtigt stod klart, at han ikke kunne fortsætte løbet. Derfor blev det besluttet at sætte en Safety Car ind.

Efter at være klatret ud af sin Mercedes-racer, skulle Hamilton straks være gået over til en barriere, så han kunne forlade banen. I stedet valgte han at gå over banen og op ad pitlane, fordi han befandt sig tæt på.

Desværre for briten, var det en klar overtrædelse af reglerne, og sagen blev derfor overdraget til stewarderne. Her blev det konkluderet, at han havde forbrudt sig mod reglerne, hvorfor han skulle have en straf.

Der er ifølge Mirror tale om en enorm bøde, der lyder på 21.500 pund (cirka 185.000 kroner). Derudover er han også blevet idømt en betinget straf på samme beløb, som vil udløse sig, hvis han bryder reglerne på lignende vis.

På trods af sammenstødet med sin holdkammerat, formåede Russell at køre sig op gennem feltet. Han sluttede derfor løbet i Qatar på en 4.-plads.