Lewis Hamilton vil se ændring fra ‘hvide mænd’ som Formel 1-ejere

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Lewis Hamilton har længe været kendt for, ikke at være bleg for at tale om politiske emner.

Mercedes-kører Lewis Hamilton har ved flere lejligheder vist, at han ikke er bleg for at tage fat om politiske emner. Blandt andet har han været fortaler for LGBTQ+-rettigheder, ligesom han vil have mere fokus på miljøet.

Derudover har han også været stor fortaler for øget mangfoldighed i Formel 1. Det er et emne, som har stor betydning for ham. Det er blandt andet også derfor, han har lanceret organisationen Mission 44.

For nylig har han bakket op om, at et 11. hold bliver en del af feltet. Blandt andet skulle Andretti Formula Racing nærme sig en plads i Formel 1, men det er ikke dette hold, han direkte støtter. Derimod handler det om de muligheder, som en ny organisation ville skabe.

“Det er ikke fordi, jeg støtter Andretti. Jeg synes fra et kørerperspektiv, at det er spændende potentielt at se flere biler i feltet,” sagde han ifølge RacingNews365.

“Så idéen om et 11. hold… Vi har over 2.000 mennesker på vores hold. Det er en enorm mængde jobs. Men vi skal sikre os, at kriterierne, som er ret strenge, virkelig bliver overholdt.”

Hamilton mener, at kriterierne bør gennemgås med henblik på at gøre dem mere inkluderende, når det kommer til holdledelsen.

“Jeg føler, at vi skal ændre kriterierne og sørge for, at der er mulighed for reel indflydelse. Vi skal virkelig sikre, at hvis der kommer et nyt hold, skal de være mangfoldige,” udtalte han.

“De skal måske skabe en mulighed for, at en kvindelig kører kan komme igennem. Og det skal være forskelligt fra toppen og op. I øjeblikket er det alle hvide ejere. Og der er en reel mangel på mangfoldighed fra toppen og ned. De er alle mænd, og det skal ændres.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024