Lewis Hamiltons årsløn på 377 millioner kaster nyt lys over kontraktforhandlinger

Foto: Mark Thompson/Getty Images

De seneste offentliggjorte tal om Lewis Hamiltons indtjening, giver en indikation af størrelsen af hans næste Formel 1-aftale.

I løbet af de seneste 12 måneder har britiske Lewis Hamilton ifølge Forbes tjent 44 millioner pund for sine aktiviteter i Formel 1. Det svarer til 377 millioner kroner.

Derudover tjente han også yderligere 8 millioner pund på sponsoraftaler og øvrige aktiviteter. Dermed har han i det seneste år tjent 52 millioner pund, hvilket svarer til næsten 450 millioner kroner.

Selvom han ikke har haft succes med at overgå Max Verstappen på banen, har han alligevel haft større succes på det økonomiske punkt.

Disse tal viser også med al tydelighed, at det er en stor aftale, der bliver forhandlet med Mercedes for tiden. Derfor er det ikke svært at forstå, at forhandlinger har været længe undervejs.

I betragtning af, at han tjente 44 millioner pund i en af de værste sæsoner i sin karriere, må det formodes, at hans nye kontrakter befinder sig i samme boldgade.

Ydermere kan det ikke udelukkes, at der er mulighed for en højere indtjening for den britiske racerkører. I de fleste af sådanne kontrakter er der nemlig indskrevet bonusser.

Den syvdobbelte verdensmesters nuværende kontrakt blev underskrevet i juni 2021. Den udløber efter denne sæson, men både Hamilton og Mercedes har bekræftet, at de er i forhandlinger om en ny kontrakt.

Der er fortsat usikkerhed om britens fremtid i Formel 1. Alligevel betragter både Mercedes og Hamilton hans kontraktforlængelse som en formalitet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024