Lewis Hamiltons underskriftindsamling runder 108.000

Foto: Eric Alonso/Getty Images

En populær underskriftindsamling til fordel for Lewis Hamilton har rundet 108.000 underskrifter.

Lewis Hamilton er en Formel 1-kører, der deler vandene. Han er derfor en mand, der har mange fans. Omvendt er der også mange, der ikke bryder sig om ham.

Hans fans har vist, at de er villige til at gå langt for at vise støtte til den britiske racerkører. Det har de blandt andet gjort ved at starte en populær underskriftsindsamling.

Denne underskriftsindsamling har til formål at sikre, at 2021-verdensmesterskabet bliver overdraget til Hamilton. Titlen blev vundet af Max Verstappen i Abu Dhabis Grand Prix, hvor løbsdirektør Michael Masi brød FIA’s egne regler for at skabe en dramatisk sidste omgang.

Masi tillod kun et udpluk af køreren at overhale den indsatte Safety Car. Desuden valgte han også at ignorere den normale procedure ved at genoptage løbet allerede på næste omgang. Normalt skal der gennemføres endnu en hel omgang bag Safety Car, men dette skete ikke.

Det har skabt vrede hos mange fans, da de føler, at Hamilton blev uretfærdigt behandlet. Dette har ført til, at over 108.000 personer har skrevet under på en underskriftsindsamling, der vil have ændret løbsresultatet.

Det er dog endt med at falde for døve ører, da FIA for længst har besluttet ikke at ændre resultatet. Desuden valgte Mercedes heller ikke at udfordre det.

Underskriftsindsamling blev startet af Patel Gordon-Bennett, der selv har forklaret årsagen bag.

“Hvis du er fortaler for retfærdighed, ærlighed og retfærdighed, bedes du underskrive denne underskriftsindsamling. At lade denne beslutning være, som den er, vil sende en meget forkert besked til unge og fremtidige racerløbere,” skriver han.

Skandalen bliver fortsat bragt op på de sociale medier, og selvom det kostede ham et ottende verdensmesterskab, er det fortid for Hamilton. Han har derfor insisteret på, at han ikke ønsker, at Verstappen skal fratages sin 2021-titel.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024