Lionel Messis skifte til Inter Miami tog 3 års forhandlinger

Foto: Lintao Zhang/Getty Images

Det har ikke været nemt at hente Lionel Messi til Inter Miami, da forhandlingerne har strakt sig over tre år.

Tidligere på sommeren meddelte Lionel Messi, at han havde indgået en aftale med Inter Miami. Det betyder, at han inden længe forlader europæisk fodbold.

Det har dog ikke været nemt for MLS-klubben at hente den argentinske stjerne. Det har klubbens ene ejer, Jorge Mas, gjort klart ham. Han har nemlig fortalt, at det krævede tre års forhandlinger at hente Messi.

“I 2019 begyndte vi at tænke på, hvordan vi kunne hente ham,” sagde han til den spanske avis El Pais.

“Jeg brugte tre år på det. Halvandet års meget intenst arbejde. Der var mange samtaler med Jorge (Messis far og agent, red.). David (Beckham, red.) talte med Leo. De talte om fodbold, fordi han selv har spillet.”

Den 36-årige stjerne overvejede at vende retur til Barcelona, som han forlod i 2021. Det besluttede han sig dog for ikke at gøre, og derfor forlod han i stedet Europa.

Desuden har der været forlydender om, at han havde fået et særdeles lukrativt tilbud fra Al-Hilal. Dette tilbud skulle være finansieret af den saudiarabiske Public Investment Fund.

“Jeg anså det som færdiggjort i slutningen af maj. Jeg ville ikke have, at han skulle føle sig under pres. Vi havde talt med ham i Barcelona, Miami, Rosario og Doha. Jeg tilbragte hele VM i Qatar og så Argentina,” sagde han.

“Apple-kontrakten var meget vigtig for at få lukket handlen.”

Messi har endnu ikke underskrevet en kontrakt med Inter Miami. Det forventes dog, at han inden længe skrive under på en aftale, der løber frem til december 2025. I denne kontrakt vil der også være option på at forlænge med et år.

Mas har desuden bekræftet, at hans løn fra Inter Miami kommer til at være på ‘mellem 50 og 60 millioner dollars om året’.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024