Marc Guiu skriver sig ind i historiebøgerne med debutmål for FC Barcelona

Foto: Marc Guiu / Getty Images

FC Barcelona-talentet Marc Guiu skrev sig søndag aften ind i historiebøgerne i spansk fodbold.

Det er svært at kalde Marc Guius debut for meget andet end en drømmedebut. Ikke nok med, at han scorede og sikrede Barcelona alle tre point, så skrev han sig også ind i historiebøgerne.

Den kun 17-årige spiller blev sendt ind fra bænken i kampen mod Athletic Club. Kun 30 sekunder efter at være blevet skiftet ind af Xavi, sendte han bolden i nettet.

I en alder af kun 17 år og 291 dage blev Guiu den yngste spiller til at score et mål i sin debutkamp for FC Barcelona i La Liga i det 21. århundrede. Det oplyser statistikmediet Opta.

Det var naturligvis et fantastisk øjeblik for Guiu, der fik en debut, som man kun kan drømme om. På den måde fik han også vist sit talent frem for Xavi. Dermed kan det ikke udelukkes, at han kan se frem til mere spilletid i fremtiden.

Desuden var det også positivt for Barcelona, da endnu et produkt af La Masia har vist sig frem. Det betyder, at den catalanske klub igen har bevist, at de er i stand til at skabe store talenter.

Guiu har nu sluttet sig til spillere som Alejandro Balde, Gavi, Lamine Yamal og Fermin Lopez. Fælles for dem alle er, at de har gjort sig gældende på førsteholdet i år. Hvad de også alle har til fælles er, at de er produkter af La Masia.

Xavi besluttede at udtage Guiu til førsteholdet, fordi de er hårdt ramt af skader. Dermed måtte de klare sig uden en række af deres førsteholdsspillere, herunder Robert Lewandowski. Dette var dog kun positivt for Guiu, da han ellers ikke havde fået sin chance søndag aften.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024