Marcelo Bielsa udnævnt som landsholdstræner for Uruguay

Foto: Craig Mercer/MB Media/Getty Images

Marcelo Bielsa forlod Leeds United for næsten 15 måneder siden. Først nu har han fået sig et nyt job.

Den 67-årige Marcelo Bielsa har fundet sig sit næste arbejde. Han har nemlig besluttet at acceptere jobbet som landstræner for Uruguay.

Han har ikke haft et job som træner, siden han for næsten 15 måneder siden forlod jobbet som træner i Leeds United. Nu har han endelig fundet ud af, hvor karrieren skal fortsætte henne.

Det uruguayanske fodboldforbund har ifølge Independent bekræftet, at Bielsas er blevet udvalgt som ny landstræner. Forbundet melder også, at der er tale om en aftale, der løber indtil VM i 2026.

Derfor bliver det Bielsa, der tager over efter Diego Alonso, hvis kontrakt udløb efter VM i Qatar. Her rundede han ikke sin tid af på bedste vis, da Uruguay chokerede ved at blive sparket ud af gruppespillet.

Bielsa har tidligere været cheftræner for et landshold, da han stod i spidsen for Argentina fra 1998 til 2004. Derudover har han også stået i spidsen for det chilenske landshold i fire år.

Den argentinske træner stod for at føre Leeds tilbage til Premier League, da de rykkede op fra Championship i 2020. Det har været med til at gøre ham til en af de mest populære trænere i klubbens historie.

I februar sidste år forlod han jobbet i den engelske klub, og har siden da været på udkig efter et nyt job. I løbet af sin karriere har han været forbi klubber som Athletic Bilbao, Marseille og Lille.

Uruguay er i øjeblikket nummer 16 på FIFAs verdensrangliste. Den første opgave for Bielsas, bliver at stå i spidsen for holdet ved næste års Copa America i USA.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024