Martina Navratilova med glædeligt nyt

Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Den tidligere tennisspiller Martina Navratilova har delt en lykkelig nyhed.

Martina Navratilova, der i sin karriere nåede at vinde 18 Grand Slam-titler, har delt en lykkelig nyhed. Hun har nemlig afsløret, at hun officielt er kræftfri.

Kun et par dage inde i 2023-sæsonen, chokerede hun hele tennisverdenen med en skrækkelig nyhed. Dengang fortalte hun, at hun var blevet blev diagnosticeret med bryst- og halskræft.

Heldigvis har det hele haft en positiv udgang, da den 66-årige tidligere tennisspiller har vundet over kræften. Hvad der gør dette endnu mere imponerende er, at hun har gjort det for anden gang i sit liv.

Tilbage i 2010 kunne Navratilova nemlig også melde ud, at det var lykkedes hende at vinde over brystkræft.

“Efter en dag fyldt med tests hos Sloan Kettering, er jeg helt fri,” sagde hun ifølge TennisWorldUSA.

“Tak til alle læger, sygeplejersker, proton- og strålingsmagikere. Sikke en lettelse.

Tilbage i januar måtte Navratilova undergå strålebehandling i tre uger i træk. Derudover fik hun også kemoterapi tre gange om ugen.

“Det var den svære del. For den første uge var både kemo og stråling på samme tid,” sagde hun dengang.

“Når du begynder at få det dårligt, er du ikke sikker på, om det er fra kemoen eller protonen. Jeg mærkede først protonen i tredje uge, men så får du ondt i munden, og din hals begynder at lukke sig. Alt er hævet og meget ubehageligt, og protonen gør dit spyt mærkeligt.”

“Du smager ikke rigtig tingene på den rigtige måde. Kemo gør det samme ved din hals, men så bliver den tør. Så du er bare ramt fra alle ender, og jeg synes ikke, lægerne gør et særligt godt stykke arbejde med at fortælle dig, hvordan tingene kommer til at ramme.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024