Matej Mohoric vinder sikkert VM på grus

Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

En underholdende finale i VM i Gravel, blev primært domineret af slovenske Matej Mohorics evner på cyklen.

Matej Mohoric har god grund til at smile lidt ekstra i disse dage. Han kan nemlig kalde sig verdensmester i Gravel.

Denne titel lykkedes det ham at køre sig til søndag. Her imponerede han i høj grad, da han formåede at køre fra alt og alle. Dermed kunne han lade sig hylde som vinder af det kun andet VM i Gravel i historien.

Selvom han en del af løbet af havde følgeskab af Florian Vermeersch, så måtte den belgiske rytter til sidst sande, at han ikke kunne falde med. Ifølge Feltet.dk kunne dette potentielt have været forårsaget af, at han havde for lille en gearing på sin cykel.

Med til denne historie hører det dog også, at Mohoric var villig til at satse det hele på de sidste nedkørsler.

Faktisk kørte han så meget til, at man ved flere lejligheder kunne se, at han nærmest kørte nervøst gennem svingene. På flere tidspunkter nåede han kun lige akkurat at rette op og holde sig på to hjul, efter hans baghjul skred ud.

I lang tid så det ud til, at han ville holde sig på cyklen hele vejen til mål. Sådan skulle det dog ikke gå, da han med tre kilometer til må styrtede i et sving, fordi hans forhjul skred. Den slovenske rytter var dog hurtigt på cyklen igen, og kunne kort tid derefter krydse målstregen.

Der var tale om en ganske overbevisende sejr, da en sejr til Mohoric var stort set sikker med omtrent 20 kilometer til mål.

Belgiske Vermeersch var næste mand over målstregen, og han sikrede sig derfor en sølvmedalje. Dernæst tog Connor Swift og Alejandro Valverde af hhv. 3.- og 4.-pladsen.

Jumbo-Visma-stjernen Wout van Aert deltog også i VM i Gravel, men blev ramt af både en defekt og styrt. Derfor kunne han ikke levere sit bedste, hvilket betød, at han måtte tage til takke med en 8.-plads.

mandag 11. december 2023

søndag 10. december 2023