Mattias Skjelmose afslører hemmeligheden bag sit store gennembrud i 2023

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Mattias Skjelmose har fået sit helt store gennembrud i år, og nu afslører han, hvad der ligger bag det.

Den danske cykelrytter Mattias Skjelmose bruger meget af sin tid på at studere, hvad der fungerer bedst for ham. Det gør han både, hvad angår træning, vægttab og kost.

Det er ikke nogen hemmelighed, at han har fået sit helt store gennembrud i denne sæson. En del af dette kan være forårsaget af, at han går meget op i de små detaljer.

Han har klaret sig så godt, at det er blevet til hele syv sejre i år. Ikke nok med det, så har han også kørt sig til topplaceringer i flere andre løb. Derfor kan han også godt tillade sig at være tilfreds med denne sæson.

I et interview med cykelmagasinet Wieler Reuve åbner han op om den store succes i denne sæson. I denne forbindelse fortæller han, at det har haft stor effekt, at han har omlagt sin kost. Desuden kommer han også ind på, hvordan han træner.

“Jeg er ikke nødvendigvis begyndt at spise forskellige ting, men jeg er begyndt at skemalægge det, og jeg spiser også oftere i løbet af dagen. Og ikke bare et par større måltider, men fem-seks mindre portioner. Det har hjulpet mig med at tabe mig uden at miste styrke,” siger Skjelmose.

På tredje etape af Schweiz Rundt fik han for alvor slået fast, at han er en rigtig dygtig bjergrytter. Og dette kan være et resultat af, at han er meget nørdet omkring, hvordan han får det maksimale ud af sig selv.

“Jg er meget interesseret i, hvordan jeg kan optimere min præstation og hvordan du får du mest muligt ud af din krop. Jeg stiller også jævnligt spørgsmål til min træner. Hver gang han foreslår et nyt idéer eller nye tiltag, vil jeg gerne vide, hvorfor han gør det,” siger han til magasinet.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023