Mattias Skjelmose vil efterligne Jonas Vingegaard

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Danske Mattias Skjelmose vil gå efter at imitere Jonas Vingegaard.

Der er god grund til at holde øje med, hvad Jonas Vingegaard gør. Han har nemlig været en af de mest succesfulde cykelryttere i de seneste år.

Sandsynligvis er det også derfor, at den yngre Mattias Skjelmose har et ønske om at gøre Vingegaard kunsten efter. Konkret ønsker han at kopiere Jumbo-Vismas tilgangsvinkel til højdetræning.

Det fortæller han til det hollandske medie Wielerrevue.

“Jeg har ikke talt med holdet om 2024 endnu, men i det henseende vil jeg gerne kopiere Jumbo-Visma. Jeg vil på højdetræning i februar. Jeg skal stadig tale med holdet om det, men efter min mening vil det være fremgangsmåden næste år,” siger Skjelmose.

I år var han ikke på højdetræning med Lidl-Trek, men viste sig derimod flot frem i flere løb. Blandt andet kørte han sig til en etapesejr i både Etoile de Besseges og Tour des Alpes Maritimes et du Var i februar.

Selvom han i begge løb formåede at køres sig til en samlet placering i top-5, vil han ikke bruge den samme strategi i år. Han mener ganske enkelt, at det ikke er den mest optimale tilgang.

“Jeg har været meget stabil i år på grund af mit høje bundniveau, og jeg har selvfølgelig toppet på visse løb. Men jeg håber at kunne nå endnu højere på denne måde,” fortæller Skjelmose med henvisning til en potentiel højdetræning allerede i februar.

Den 23-årige stjerne er færdig for i år, da han ikke har flere løb i programmet. Derfor kan han runde denne sæson af med syv sejre, hvilket er det hidtil bedste i hans karriere.

Blandt andet sikrede han sig både en etapesejr og samlet sejr i Schweiz Rundt. Derudover rundede han sin sæson af med en sejr i Maryland Cycling Classic.

mandag 11. december 2023

søndag 10. december 2023