Max Verstappen afslører Red Bulls reaktion på ikke godkendt forsøg på hurtigste omgangstid

Foto: Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images

Max Verstappen løb en stor risiko, da han i Spaniens Grand Prix besluttede at presse bilen, for at sætte den hurtigste omgangtid.

I slutningen af Spaniens Grand Prix gjorde Max Verstappen livet en kende sværere for sig selv. Her formåede han at få vist det sorte og hvide flag tre gange, da han overskred banelinjerne.

Hvis han havde gjort det én gang til, ville det have kostet ham en tidsstraf på fem sekunder.

Selvom han havde den potentielle straf hængende over hovedet, spurgte han ingeniør Gianpiero Lambiase om løbets hurtigste omgangstid.

“Vi har ikke råd til at løbe nogen risiko. Du skal ikke tænke på det,” lød svaret.

Det besluttede Verstappen sig for at ignorere. Kort tid derefter satte han den hurtigste omgangstid, så han scorede ekstra point.

“Kør den hjem – inden for de hvide linjer. Mange tak,” lød derefter fra Lambiase, hvortil Verstappen svarede: “Ja, ja.”

Efterfølgende har Verstappen udtalt, at han ikke mener, at han gjorde noget galt. Ligeledes har han fortalt, at de allerede laver sjov med det på holdet.

“Jeg holdt den inden for de hvide linjer. Jeg kørte bare lidt hurtigere på omgangen. Så jeg gjorde ikke noget forkert,” sagde han ifølge PlanetF1.

“Jeg var bare nødt til at holde den inden for de hvide linjer, men det er noget, vi kan grine af allerede. Jeg grinede af det med Helmut efter løbet, så jeg er ret sikker på, at de er ret glade.”

Søndagens resultat betød, at Verstappen scorede 26 point, som er det maksimalt antal. Sergio Perez måtte nøjes med 12 point, hvorfor hollænderen har udbygget sin føring til 53 point i den samlede stilling.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024