Max Verstappen afviser anklager fra George Russell

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Formel 1-stjernen Max Verstappen har afvist anklagerne, der er blevet fremsat af Mercedes-kører George Russell.

Max Verstappen har udtalt, at Red Bull kontrollerede deres fart i Australien, da de var bekymrede for dækkenes levetid, da det ‘ikke var nødvendigt’ at risikere, at de blev slidt.

Et tidligt rødt flag betød, at flere kørere valgte at få foretaget et tidligt dækskifte. De fleste skiftede til det hårde dæk, som ifølge Pirelli skulle kunne køre 35-40 omgange. Ved dækskiftet var der 49 omgange tilbage af løbet.

Verstappen havde bragt sig godt i front i løbet ved 12. omgang, hvor han førte med næsten 10 sekunder. Her kørte et solidt løb, hvor ingen kunne røre hans føring, hvorfor han kunne køre sikkert over målstregen som nr. 1.

Mercedes-kører George Russell har udtalt, at han mener, at Red Bull har meget mere fart end resten af feltet, men at de ikke viser bilens fulde potentiale, da de er bekymrede for nye regler og restriktioner.

Det har Verstappen nu afvist, og har udtalt, at de regulerede farten, fordi de ikke ville presse dækkene mere end højst nødvendigt.

“Jeg tror ikke rigtigt, at der er noget, de kan gøre,” sagde Verstappen til BBC’s podcast ‘Chequered Flag’, da han blev spurgt om, hvorvidt han holder farten nede, for at sikre, at der ikke indføres nye regler.

“Vi prøver bare at gøre det bedste, vi kan med udviklingen af bilen, men det handler også om tempostyring, for vi vidste ikke rigtigt – jeg tror ingen vidste – hvor længe det hårde dæk ville holde.”

“Så det handler om bare at bringe den (bilen, red.) hjem, fordi vi havde mere fart end de andre, og der er ingen grund til at prøve at vinde et halvt sekund på en omgang og ødelægge dine dæk til slut, da du aldrig ved, om en safety car kan ske, røde flag, som vi havde i dag. Så ja, det er ikke nødvendigt at risikere alt det.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024