Max Verstappen beskylder Formel 1 for at ødelægge perfekt mesterskabsfest for tredje år i træk

Foto: Shutterstock

Max Verstappen har igen langet ud efter Formel 1, som han beskylder for at ødelægge sin mesterskabsfejring.

Man kan ikke benægte, at Max Verstappen er den mest dominerende kører i Formel 1-feltet for tiden. Det har han faktisk været de seneste to sæsoner.

Lørdag kunne han tilføje sit tredje verdensmesterskab til CV’et. Det betød, at han faktisk allerede var verdensmester, da han startede løbet søndag.

Et kaotisk sprintløb, hvor Verstappen blev nummer to, var nok til at sikre ham verdensmesterskabet. Han kunne dog ikke fejre det ordentligt, da han dagen efter skulle køre det primære løb.

Efter at have vundet sit tredje mesterskab, har Verstappen meldt sig ind i en helt særlig klub. Denne klub består af legender som Sir Jackie Stewart, Ayrton Senna og Niki Lauda, der også har vundet tre mesterskaber.

Verstappen har vundet sine tre mesterskab lige efter hinanden, og tidligere F1-kører David Coulthard bemærkede, at hver titel blev afgjort på unik vis.

I sit interview med Verstappen på Channel 4, spurgte han ind til, hvordan han oplevede de tre måder at vinde på. Den hollandske racerkører har nemlig ikke vundet et af sine mesterskaber på en konventionel måde.

“Ved det første, handlede det om den sidste omgang. Det næste var en forvirring i Japan om, hvorvidt du havde vundet, og her har du gjort det på en lørdag. Vi har stadig et Grand Prix, så det er ikke sådan, at man kan smutte,” sagde han.

Dette fik Verstappen til at sende en stikpille i retning af Formel 1. Han benyttede nemlig muligheden til igen at kritisere beslutningen om at indføre sprintløb.

“Ja, jeg bebrejder F1 for at introducere Sprint-weekenderne. Disse ting er ikke i din kontrol. Jeg prøver altid bare at score så mange point som muligt, og det gjorde det muligt at vinde på en lørdag. Men det er ok,” lød svaret.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024