Max Verstappen får kæmpe Red Bull-bonus

Foto: Peter van Egmond/Getty Images

Når man har så stor succes i Formel 1, som Max Verstappen har, så følger pengene med.

Red Bull ved godt, at det ikke er billigt at holde fast i den mest dominerende kører i Formel 1 for tiden. Derfor har holdet også betalt ham en enorm sum penge i 2023-sæsonen.

I den netop overståede sæson blev det til 19 sejre for den hollandske kører. Hvis man også tæller hans sejre i sprintløb med, så rundede han 23 sejre. Det resulterede i, at han hentede i alt 575 point i løbet af sæsonen.

Derfor var det heller ikke den store overraskelse, at han endte med at vinde sit tredje verdensmesterskab i træk. Desuden formåede han også nærmest på egen hånd at vinde konstruktørmesterskabet for Red Bull.

Som følge af dette, er det ikke den store overraskelse, at Red Bull har betalt ham godt. Og det kommer de med stor sandsynlighed også til i den kommende sæson.

Ifølge Forbes har dette medført, at han i denne sæson havde en indtjening på hele 70 millioner dollars, svarende til lidt over 475 millioner kroner.

Af dette var hans grundløn på 45 millioner dollars (305 millioner kroner), mens de resterende 25 millioner dollars (170 millioner kroner) er blevet indtjent i form af bonusser for løbssejre og mesterskabet.

Dermed har han også overgået rivalen Lewis Hamilton på dette punkt, der måtte ‘nøjes’ med 55 millioner dollars, svarende til cirka 375 millioner kroner. Til gengæld er det hele hans grundløn, hvorfor den faktisk er højere end Verstappens.

På 3.-pladsen finder man Fernando Alonso, der har haft en meget blandet sæson med både op- og nedture. Han tjente 34 millioner dollars, hvilket svarer til over 230 millioner kroner.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024