Max Verstappen forklarer årsagen til manglende kvindelige kørere i Formel 1

Foto: Shutterstock

Hele feltet i Formel 1 udgøres af mandlige kørere, hvilket har fået kritik i de senere år.

Der er ikke en eneste kvinde i Formel 1 på nuværende tidspunkt. Det er et faktum, som har fået en del kritik i de senere år.

Selvom det har fået kritik, er det dog ikke noget, der har ført til regler på området. Det betyder, at der ikke stilles krav om, at hvert hold f.eks. skal stille med en kvindelig kører.

Hvis man spørger Red Bull-kører Max Verstappen, hvorfor der ikke er kvindelige kørere i Formel 1, har han et godt bud. Han mener simpelthen, at der kun er ganske få kvindelige racerkørere.

“Hvis du ser på procentdelen af mænd og kvinder i motorsport, tænker jeg, at chancen for at komme ind i Formel 1 selvfølgelig er meget lav bare for mænd. Så naturligvis er det for kvinder endnu sværere, fordi der er færre kvinder,” siger han ifølge Total Motorsport.

“Selvfølgelig synes jeg, at fysisk kørsel i F1 nogle steder er ret hårdt. Men jeg tror, at det hele kan trænes, hvis man arbejder hårdt for det. Men det er selvfølgelig en lille smule sværere for en kvinde.”

“Men hvis du har talent nok, så er det selvfølgelig muligt. Jeg tror ikke, at teamchefer er folk, der træffer beslutninger om at vælge deres kørere, ser på det og siger: ‘Vi går kun efter mænd’.”

“Hvis der var en kvinde, der slog alle andre, så ville hun naturligvis have muligheden for at komme ind i Formel 1. Men der er bare, at der er færre kvinder i sporten og selvfølgelig er den procentdel, der når toppen, lavere.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024