Max Verstappen modstander af ny ‘tyggegummi’-regelændring

Foto: Eric Alonso/Getty Images

Max Verstappen har rettet kritik af en ny regelændring i Formel 1, da han frygter, at det vil skabe ‘tyggegummi’-dæk.

Pirelli, der leverer dæk til Formel 1, arbejder på et forbud mod de såkaldte dækvarmere.

Angiveligt kan det forekomme, at der bliver indført et forbud mod at bruge dem allerede fra næste sæson. Formålet med dette er, at de ønsker at reducere energiforbruget og forbedre bæredygtigheden i sporten.

I forbindelse med Belgiens Grand Prix blev der afholdt et møde i F1-kommissionen. Her foreslog flere hold, at man som minimum venter med at indføre den nye regel i 2025.

Desuden har flere kørere givet udtryk for, at de mener, at det kan være farligt at indføre dette forbud. Max Verstappen mener blandt andet, at det kan gøre deres dæk til ‘tyggegummi’, hvis forbuddet indføres.

“Jeg tror ikke, vi skal gå i den retning, fordi det er ekstremt svært,” sagde Verstappen ifølge RacingNews365.

“Folk ved nok ikke, hvor svært det er at køre en bil med tusind hestekræfter ud af pitlane. Især når banen er lidt glat.”

“Det er ikke nødvendigt. Jeg tror faktisk ikke, at de bruger meget energi. Jeg tror, at et klimaanlæg bruger mere, hvis man kombinerer det på tværs af hele feltet.”

“Med dækkene kan det nok komme til at virke, men så skal de sænke arbejdsområdet, for når du først kommer op i temperatur, vil dækkene være som tyggegummi.”

“Det vil ikke gøre løbet bedre. På en out-lap, hvor du kæmper så meget, og der kommer en anden bil med varme dæk, vil det bare se dumt ud.”

“Det at køre ud af pitten med varme dæk er genialt, og jeg kan ikke rigtigt se, hvorfor vi skal ændre det.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024