Max Verstappen og Red Bull beskyldes for ‘krise’ i Formel 1

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Den firedobbelte Formel 1-verdensmester Alain Prost har kritiseret sporten for en krisepræget start på sæsonen, idet holdene kæmper for at finde farten til at udfordre Red Bull.

Den pensionerede Formel 1-kører og fire gange verdensmester Alain Prost har udtrykt bekymring for, at Formel 1 befinder sig “i krise”, da sporten er i fare for at blive en ensidig konkurrence.

I sin klumme for den franske avis L’Equipe påpegede Prost, at flertallet af holdene på banen har svært ved at finde en måde at konkurrere imod Red Bulls imponerende fart.

Indtil videre har Red Bull vundet alle løbene, med Max Verstappen som sejrherre i Bahrain og Australien, og Sergio Perez der triumferede i Saudi-Arabien.

Alain Prost, en legende inden for sporten, havde rekorden for flest Grand Prix-sejre, indtil Michael Schumacher overgik ham i 2001.

Prost deltog i 199 Grand Prix’er og kørte for fire hold, herunder McLaren, Renault, Ferrari og Williams.

“Det er en mærkelig start på sæsonen. Uanset hvor man ser hen, kan man se, at det ikke går godt, og at der på en måde allerede er tale om en krise på alle niveauer, uanset om man er et stort eller lille hold,” sagde Prost.

“Nogle af de fabriks- eller historiske hold lider, som for eksempel McLaren, som ikke genopbygger, men i stedet synker dybere år efter år.

“Der er Alpine, hvis genopretning stadig går langsomt. Og der er Mercedes, der fastholder sit innovative koncept, men som tydeligvis ikke fungerer,” tilføjede han.

“Systemet med at favorisere én kører, Max Verstappen, som har fungeret så godt, viser sine første tegn på svaghed,” sagde Prost.

“Sergio Perez, der nu er godt integreret på holdet har opdaget, at han kan vinde og ikke længere er villig til at gå på kompromis for at blive.

“Selv hvis Red Bulls dominans fortsætter, vil de kommende uger være afgørende for de regerende verdensmestre. Det er tydeligt, at alt hurtigt kan skabe problemer, og at en krise aldrig er langt væk, selv i toppen,” antydede Prost med henvisning til Red Bulls problemer med pålidelighed.

Red Bull ser uovervindelig ud i konstruktørernes mesterskab med 123 point, en føring på 58 point over deres nærmeste rivaler Aston Martin.

Kørernes mesterskab er mere tæt, med Verstappen på 69 point og Perez på 54.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024