Max Verstappen undersøgt af FIA forud for Aserbajdsjans Grand Prix

Foto: Francois Nel/Getty Images

FIA har afsløret, at de har undersøgt Max Verstappens bil nærmere forud for Aserbajdsjans Grand Prix.

Max Verstappens bil har været genstand for en kontrol udført af FIA forud for Aserbajdsjans Grand Prix. Der er dog ikke en særlig anledning til dette, da der blot var tale om en ’tilfældig kontrol’, lyder det.

Onsdag eftermiddag meddelte FIA, at de havde kontrolleret Verstappens bil forud for løbet i Baku. I forbindelse med undersøgelsen har de kigget på bilens affjedring, dæmpere og sensorsystemer.

FIA har forsikret om, at der ikke var tale om en særlig kontrol, og at Verstappens bil bestod. Det betyder, at den regerende verdensmester ikke risikerer at blive straffet forud for weekendens løb.

“Efter løbet i det australske grandprix blev bil nr. 01 tilfældigt udvalgt blandt de ti bedste biler til mere omfattende fysiske inspektioner,” skriver FIA ifølge Express.

“Underlagt disse inspektioner var den forreste og bagerste affjedring, de forreste og bagerste indenbords affjedringskomponenter, de forreste og bagerste dæmpere samt alle tilknyttede sensorer, der logger affjedringen (inklusive deres signal).”

“Alle inspicerede komponenter viste sig at være i overensstemmelse med de tekniske forskrifter.”

Stewards fra FIA vælger én bil, der slutter i top-10 til en fysisk inspektion efter hvert løb.

F.eks. blev Pierre Gaslys bil kontrolleret efter Saudi-Arabiens Grand Prix. Derudover blev George Russells bil kontrolleret efter åbningsløbet i Bahrain.

I begge tilfælde viste det sig, at bilerne levede op til kravene, hvorfor hverken Gasly eller Russell blev idømt en straf som følge af kontrollerne.

Red Bull har været dominerende i denne sæson, og har hidtil vundet alle tre løb i 2023. Derfor har der også været spekuleret i, om deres biler lever op til det gældende reglement, hvilket de gør, da det nu er blevet dokumenteret.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024