Mercedes-chef indrømmer at Lewis Hamilton var ‘meget heldig’

Foto: Eric Alonso/Getty Images

Mercedes-ingeniør Andrew Shovlin lægger ikke skjul på, at Lewis Hamilton havde heldet med sig.

Lewis Hamilton var på podiet i Spaniens Grand Prix i sidste weekend. Ifølge Mercedes-ingeniør Andrew Shovlin var det dog ikke kun den britiske kørers evner, der hjalp ham med at opnå dette.

Den 38-årige Hamilton leverede en flot præstation og kunne dermed sikre sig sin anden P2-placering i denne sæson. Han viste flere gange et højere tempo, end hans rivaler i forreste del af feltet.

Efter løbet kunne Hamilton stille sig op på podiet i Barcelona, men det kunne være endt helt anderledes. På første omgang havde han nemlig kontakt med Lando Norris.

Den syvdobbelte verdensmester fik en bedre start end Norris, der startede som P3. Det resulterede i et sammenstød mellem de to i andet sving, hvor Norris fik en skade på sin frontvinge. Hamilton slap dog uskadt fra sammenstødet.

“Vi var meget, meget heldige, fordi det eneste, der blev beskadiget, var faktisk hjulskjoldet,” sagde Shovlin efter løbet ifølge GPFans.

“Og det er en del, der er der af regulatoriske årsager. Ikke for at forbedre bilens ydeevne. Så det var ikke et stort salg. Da vi lavede et pitstop, kunne vi sætte et nyt hjul med nyt skjold på. Derefter var alt tilbage ved det normale.”

“Så det var meget heldigt for Lewis. Og da vi kunne bekræfte, at vores data så fine ud, og at belastningen på hans aero var okay, var der ingen grund til bekymring for overbelastninger på affjedringen. Derefter kunne han angribe løbet.”

Hamilton mistede momentum på grund af kontakten, hvilket tillod Lance Stroll at snuppe P3. Men den britiske kører kæmpede sig tilbage, inden han også snuppede P2 fra Carlos Sainz.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024