Mercedes identificerer årsagen til Lewis Hamiltons udelukkelse fra US Grand Prix

Foto: Eric Alonso/Getty Images

Lewis Hamilton endte med at blive diskvalificeret fra USA’s Grand Prix, fordi hans bil ikke overholdt de tekniske regler.

Mercedes har fundet ud af, hvad der lå til grund for, at Lewis Hamilton blev diskvalificeret efter USA’s Grand Prix i weekenden.

Den britiske racerkører havde ellers kørt et rigtig godt løb, hvor han havde sikret sig en 2.-plads. Faktisk havde han så meget fart på, at han var tæt på at indhente Max Verstappen til sidst.

Han var ikke ene om at blive diskvalificeret, da den samme skæbne også overgik Charles Leclerc. De blev begge diskvalificeret efter løbet, hvilket betød, at Lando Norris rykkede op på 2.-pladsen.

Efterfølgende har Mercedes meldt ud, at det var den ujævne overflade på Circuit of the Americas, der var skyld i diskvalificeringen. Efter løbet blev hans bil udpeget til et gennemsyn. Her viste det sig, at hans gulvplanke var blevet slidt for meget.

Toto Wolff har udtalt sig efter løbet, hvor han pegede på, at det blandt andet var den ujævne bane, der var skyld i problemet.

“Vi er naturligvis meget skuffede over at miste vores podieplacering. Det er desværre en af faldgruberne ved sprintformatet. Her har vi kun en times kørsel før parc ferme,” sagde Wolff ifølge Total Motorsport.

“Uden at køre på med brændstofbelastning i FP1, kombineret med en så ujævn bane som denne, og de dele af banen, hvor kørerne skal placere bilen under løbet, har bidraget til et slidniveau, der var højere end forventet ”

“Vi vil tage dette med og lære af dette, men også tage det positive fra vores erfaring som helhed.”

Hamilton og co. får en ny chance for at hente point i denne weekend, hvor feltet skal til Mexico.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024