Mercedes kræver store ændringer til Formel 1-regler

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Mercedes mener, at der er behov for ændringer på et helt særligt punkt i Formel 1. De mener nemlig, at bilerne skal være lettere.

James Allison, der er teknisk direktør hos Mercedes, er enig med ledelsen i Formel 1 om, at bileren skal være lettere. Derfor har han opfordret til at ændre på reglerne.

Bilerne har i øjeblikket en vægt på 798 kg, hvilket er 200 kg mere end i 2008. Derfor er der ikke nogen tvivl om, at bilerne er blevet markant tungere i løbet af de seneste år.

Der er flere ting, der har haft indflydelse på vægten, hvilket omfatter bilernes batteri. Derudover har halo-systemerne og større dæk naturligvis også haft indflydelse på det.

Flere kørere, herunder George Russell, har beklaget sig over bilernes vægt. De mener ganske enkelt, at de er blevet for tunge. Dertil er det også blevet påpege, at de er mindre sikre på grund af vægten.

“Jeg er meget enig med Stefano (Domenicali, Formel 1 CEO, red.). Han er ikke alene om at tro, at denne form for opadgående tendens i vægt er noget, der skal stoppes og derefter vendes,” sagde han ifølge GPFans.

“År for år bliver bilerne tungere. Det er ikke trivielt at få vægten til at bevæge i den anden retning. Det er vanskeligt at opfinde tekniske regler, der vil gøre bilen meget lettere. ”

Allison mener også, at der bør laves om på reglerne, så holdene selv kan bestemme mere. Ifølge ham bør de have mulighed for at bestemme, hvad bilerne skal og ikke skal have.

“Måden at gøre det lettere på, er at sænke vægtgrænsen og gøre det til vores problem. Hvis biler er over grænsen, så tvinger det os til at tage nogle svære beslutninger om, hvad vi putter i vores biler,” sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024