Mercedes mislykkedes med at snuppe Adrian Newey fra Red Bull

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Ifølge Helmut Marko var Mercedes meget ivrige efter at hente Adrian Newey, inden han skrev under på en ny aftale med Red Bull.

Mercedes gjorde et forsøg på at hente Red Bull-direktør Adrian Newey, men det havde de ikke succes med, hævder Red Bull-rådgiver Helmut Marko.

Det blev for nylig afsløret, at Newey, der har rollen som Chief Technical Officer hos Red Bull, har skrevet under på en ny kontrakt med det succesfulde Formel 1-hold.

Og nu har Marko udtalt, at det forventes, at de kommer til at have glæde af Newey og hans kvaliteter. Indtil han én dag beslutter sig for, at han vil gå på pension.

Newey har i mange år været betragtet som en af de mest indflydelsesrige personer i Formel 1-historien. Han har været med til at skabe intet mindre end 11 biler, der har vundet mesterskabet for Red Bull, McLaren og Williams.

Havde han besluttet sig for at stoppe sit 17 år lange ophold hos Red Bull, ville han sandsynligvis ikke havde manglet bejlede. Newey besluttede sig dog for at forlænge opholdet hos Max Verstappens hold.

Red Bull sikrede sig VM sidste år, hvor Max Verstappen også vandt VM for kørerne, og både kører og hold har et mål om at opnå samme resultat i år.

Derimod har Mercedes haft meget svært ved at finde niveauet frem i denne sæson, og Marko har nu afsløret overfor F1-Insider, at de forsøgte at lokke Newey over i deres garage.

“Det ser ud til, at Wolff ikke har tillid til, at hans egne folk kan løse problemerne med Mercedes-bilen,” sagde Marko i denne forbindelse.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024