Michael Jordans “Last Dance”-sneakers solgt for rekordbeløb på auktion

Foto: Stan Badz/PGA TOUR

Et par sneakers, som Michael Jordan har brugt under sin sidste tid som basketballspiller for Chicago Bulls, er blevet solgt for et enormt beløb.

Et par Air Jordan-sneakers, som Michael Jorden brugte, da han vandt sit sidste mesterskab med Chicago Bulls, er blevet solgt på en auktion for 2,2 mio. dollar (ca. 15 mio. kr.).

Det betyder, at Jordan nu kan skrive endnu en rekord på sit CV. Det gør den nemlig til de dyreste sneakers, der nogensinde er blevet solgt ifølge CBS News.

Skoene, som Jordan havde på under kamp nr. 2 i NBA-finalen i 1998 mod Utah Jazz, blev solgt at det kendte auktionshus Sotheby’s.

“De historiske sneakers blev båret i løbet af den mest velkendte sæson af Jordans store karriere, hvilket var med til at sikre hans eftermæle som den største basketballspiller nogensinde,” lød det fra Sotheby’s.

Disse sneakers blev oprindeligt sendt på markedet i maj 1998, hvilket var kort tid før Jordans sidste sæson med Bulls. Ifølge Sotheby’s var det også en af de sidste varianter, der blev udgivet i den tid, han spillede hos Bulls.

Efter at have tabt den første kamp i NBA-finalen det år, havde Jordan disse sko på under anden halvdel af kamp nr. 2. Derfor er der også blevet scoret intet mindre end 37 point i disse sko, hvilket var med til at sikre Bulls en vigtig sejr.

Efter kampen gav han dem til en bolddreng, der vedligeholdt deres omklædningsrum og satte sin autograf på dem som em tak for hans arbejde, ifølge auktionshuset.

Det er dog ikke det dyreste Jordan-tøj, der nogensinde er blevet solgt. Det er nemlig en trøje fra kamp nr. 1 fra samme år, der blev solgt for hele 10,1 mio. dollar.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024