Michael Laudrup og flere fodboldlegender sender klar besked til UEFA

Foto: James Gill - Danehouse/Getty Images

Michael Laudrup er én blandt flere fodboldlegender, der i fællesskab er kommet frem til en klar anbefaling.

Mandag blev der afholdt det første møde i den nye fodboldbestyrelse i UEFA. Agendaen for mødet, var at tale om alt fra regler til kampprogram.

Til mødet, der blev afholdt i UEFA’s hovedkvarter i Nyon i Schweiz, fik danske Michael Laudrup selskab af flere store navne, herunder Luis Figo, Paulo Maldini, Ronald Koeman og Zinedine Zidane.

Med afsæt i, hvad der blev diskuteret på mandagens møde, er gruppen kommet frem til en klar anbefaling, da de ønsker, at der laves om på reglerne for hånd på bolden i straffesparksfeltet.

På nuværende tidspunkt er reglerne på dette punkt en anelse uklare, og dette ønsker de at lave om på. Arbejdsgruppen, der består af i alt 20 legender, har i en pressemeddelelse afsløret, at de vil have klarere regler på området.

“I retningslinjerne for næste sæson anbefaler arbejdsgruppen, at UEFA præciserer, at der ikke skal dømmes en forseelse mod en spiller, hvis bolden tidligere er blevet rettet af fra spillerens egen krop, og især når bolden ikke går mod mål,” lyder det i pressemeddelelsen.

Derudover anbefaler de også, at en hånd på bolden ikke altid udløser et gult kort efter hvert skud på mål, som det er tilfældet i dine nuværende regler på området.

Reglerne på dette område tidligere blevet kritiseret af Michael Laudrup, når han har indtaget sin rolle som ekspert hos Viaplay.

Derfor kunne det tyde på, at den danske legende har haft en finger med i spillet i forbindelse med den anbefaling, som arbejdsgruppen er nået frem til.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024