Mikkel Bjerg takkede pænt nej tak: ‘Jeg har en smuk kone derhjemme’

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Mikkel Bjerg havde ikke den store interesse i at sætte liv og lemmer på spil under enkeltstarten i Romandiet Rundt.

Det er bestemt ikke uhørt, at cykelryttere er indstillet på at gå til grænsen – og lidt til. I hvert fald hvis det betyder, at det kan sikre dem et forspring eller tilmed en sejr.

Sådan forholder det sig dog ikke altid. Det er danske Mikkel Bjerg et godt eksempel på.

Fredag var han ikke indstillet på at sætte liv og lemmer på spil under enkeltstarten i Romandiet Rundt, der var den tredje af fem etaper i det schweiziske løb.

Efter etapen forklarede han, at han kørte en fin etape, men at han ikke var tilfreds med den sidste nedkørsel på etapen.

“Det var meget fint, men for mig var nedkørslen unødvendig,” sagde han efter etapen ifølge Cycling Pro Net.

“For mig havde det været fint at slutte på toppen. At vinde et World Tour-løb er virkelig stort, så alle løber maksimal risiko på nedkørslen, så for at være ærlig synes jeg, det er en smule dumt at slutte på en nedkørsel som denne her.”

Han lagde ikke skjul på, at han ikke var villig til at satse alt, da han har en ‘smuk kone’ i form af Emma Norsgaard, som han rigtig gerne vil kunne vende hjem til.

“Nej, du ved, jeg har en smuk kone derhjemme, så jeg vil også gerne hjem igen. Du tager altid en risiko, men jeg prøvede at blive inden for min grænse,” lød det fra den 24-årige danske cykelrytter, da han blev spurgt, om han satsede hele butikken på nedkørslen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024