Mistanke om Lewis Hamiltons ‘psykologiske spil’ overfor George Russell

Foto: Peter J Fox/Getty Images

Lewis Hamilton kan have gang i et ‘psykologisk spil’ overfor George Russell, lyder mistanken fra FIA-vært Tom Clarkson.

FIA-vært Tom Clarkson har en mistanke om, at Lewis Hamilton er i fuld gang med at skabe en form for ‘falsk følelse af sikkerhed’ hos holdkammeraten George Russell.

“På pressemødet (i Australien, red.) efter kvalifikationen, hvor de havde kvalificeret sig som nr. 2 og 3 i Melbourne med Max på pole, selvfølgelig,” sagde Clarkson i F1 Nation-podcasten.

“Og hver gang der blev stillet et spørgsmål til begge Mercedes-kørere, havde Lewis det fint med, at George svarede på spørgsmålet.”

“Han blev næsten talsmand for holdet på det pressemøde. Og jeg var interesseret i, hvorfor Lewis var tilfreds med bare at læne sig tilbage og lade det ske. Jeg ved ikke, om han på en måde holdt sig klar.”

“Forsøger han på en måde at give ham et slags falsk håb om at være den dominerende person, og så kommer han virkelig til at ramme ham hårdt, hvor det betyder mest senere hen?”

“Jeg ved ikke, hvad hans tanker var. Men det var alligevel interessant at se, at han lod George være manden.”

Da han spurgte Damon Hill, der blev verdensmester i Formel 1 i 1996, om der var tale om et ‘psykologisk spil’ svarede Hill: “Vi (racerkørere, red.) er konkurrencemennesker.”

“Og vi er også lidt politiske. Man skal være opmærksom på stigende kræfter eller stigende imperier inden for holdet. George er nødt til at gøre sig selv til et aktiv for holdet. Og det gør han åbenbart rigtig godt.”

“Men samtidig er det ham, der skal gøre alt det hårde arbejde. Det tror jeg ikke, at Lewis behøver. De ved, hvad de har med Lewis, og de ved, at får han en halv chance, vil han være tilbage i topform og kan levere noget ekstraordinært.”

“De ved, at George også kan gøre det. Men alt det har han endnu ikke bevist. Så jeg synes, Lewis er tilpas og vil slippe for det her, og så tæ nker han: ‘Nå, okay. Jeg lader dig tage det hårde arbejde, George, for det er udmattende at gøre det’.”

“George er også direktør for GPDA, så han har en stor arbejdsbyrde. Han har påtaget sig ret meget. Men jeg tror, at Lewis’ strategi altid har været at fjerne så mange distraktioner som muligt og give tid til afslapning og klarhed.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024