Motorsporten sørger over det tragiske tab af Craig Breen

Foto: Philip Fitzpatrick/Sportsfile via Getty Images

Hyundai har bekræftet, at den irske rallykører Craig Breen er afgået ved døden i en ulykke i Kroatien.

Craig Breen deltog i et privat arrangement forud for Croatia Rally, der er den fjerde runde af VM i rally, hvor hans bil angiveligt kolliderede med en pæl i vejkanten.

Hans hold, Hyundai Motorsport, bekræftede, at den 33-årige Breen pådrog sig alvorlige skader, som kostede ham livet. Hans co-driver, James Fulton, var derimod uskadt efter ulykken.

“Hyundai Motorsport er dybt kede af at bekræfte, at køreren Craig Breen i dag mistede livet efter en ulykke under en test til Croatia Rally,” lyder det i en udtalelse fra Hyundai.

“Co-driver James Fulton kom ikke til skade i hændelsen, der fandt sted lige efter middag lokal tid. Hyundai Motorsport sender sine dybeste kondolencer til Craigs familie, venner og hans mange fans.”

“Hyundai Motorsport har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.”

Ganske vist vandt han aldrig store titler i motorsporten, men Breen havde tiltrukket sig en stor mængde fans. I sidste sæson kørte han for M-Sport Ford-teamet, hvor han sikrede sig en samlet 7. plads.

Hans seneste løb var ved Rally Sweden i februar, hvor han endte på en andenplads efter Ott Tanak.

FIA (Fédération Internationale de l’Automobile), der er det internationale bilsportforbundet, har også udsendt en pressemeddelelse om dødsfaldet.

“På vegne af FIA udtrykker jeg oprigtige kondolencer til Craig Breens familie og venner efter hans død under en privat testulykke. Vores tanker og bønner går til hans kære og rally-miljøet i denne svære tid,” udtaler præsident Mohammed Ben Sulayem.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024