NBA godkender salget af Charlotte Hornets: Slut på Michael Jordan-æra

Foto: Stan Badz/PGA TOUR

Salget har været undervejs i et stykke tid, men er nu blevet endeligt godkendt af NBA.

Det er svært at benægte det faktum, at Michael Jordan er en af de bedste spillere i NBA-historien. Mange mener endda, at der er ingen, der nogensinde har overgået ham.

Hans ejerskab af Charlotte Hornets har dog ikke været helt så storslået. Da han været majoritetsejer af NBA-holdet i 13 år, men i denne tid har succesen være meget begrænset.

Og nu er Michael Jordan-æraen i Hornets forbi, da NBA’s bestyrelse har godkendt salget til en investorgruppe ledet af Rick Schnall og Gabe Plotkin.

Sidstnævnte har tidligere været minoritetsejer i Atlanta Hawks, men har nu valgt at disponere sine penge anderledes. I stedet er han blevet en del af majoritetsejerne af Hornets. Plotkin var i forvejen minoritetsejer af Hornets, hvorfor han blot har øget sin ejerandel.

Mediet Sportsnaut skriver, at Hornets er blevet solgt for tre milliarder dollars, hvilket svarer til lidt over 20 milliarder kroner.

Det forventes, at det endelige salg vil blive gennemført i løbet af de næste par uger. I og med, at det hele er godkendt af NBA-bestyrelsen, er det usandsynligt, at det ikke kommer til at ske.

I den tid, hvor Michael Jordan har været ejet af Hornets, har de kun nået playoffs tre gange. Derfor er det svært at hævde, at det har været en succesfuld periode for holdet.

Med det nye ejerskab håber man på at kunne vende den dårlige stime, og i stedet finde succes i NBA. Træner Steve Clifford kommer til at være ved roret i næste sæson.

Michael Jordan er dog ikke helt ude af Hornets, da han stadig beholder en mindre andel af aktierne. Hvor stor en andel, der er tale om, er der intet blevet kommunikeret ud om.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024