Neymar får kæmpebøde for at bygge en sø

Foto: Julian Finney/Getty Images

Neymar er blevet idømt en enorm bøde, for at have etableret en sø ved sin luksuriøse villa.

Myndighederne i byen Mangaratiba har udstedt i alt fire bøder for ‘miljøkrænkelser ved konstruktionen af en kunstig sø ved spillerens palæ’, lyder det i en pressemeddelelse ifølge AFP.

Her fremgår det også, at han er blevet idømt bøder for i alt 16 millioner brasilianske real, hvilket svarer til 22,9 millioner kroner. Beløbet er blevet fastsat af anklagemyndigheden i Mangaratiba.

Der er ikke blot tale om en enkelt overtrædelse er reglerne på området. Derimod skulle der være tale om ‘snesevis af overtrædelser’.

Det lyder, at man opdagede disse overtrædelser i forbindelse med en kontrol. Blandt andet er Neymar blevet kendt skyldig i at have omledt flodvand uden tilladelse. Dertil har han også fjernet jord og vegetation, uden at have fået lov til det.

Neymar har 20 dage til at appellere kendelsen og den enorme bøde. Tidligere har det været fremme, at han risikerede en stor bøde, men dengang var beløbet mindre. Dengang lød det nemlig på, at bøden ville være 5 millioner real.

Overtrædelserne blev opdaget den 22. juni, hvor der blevet udført en kontrol af myndighederne. Efter sigende var det opslag på de sociale medier, der havde henledt deres opmærksom på det.

Myndighederne afspærrede stedet og beordrede al aktivitet stoppet. Efterfølgende har brasilianske medier rapporteret, at Neymar har holdt en fest og badet i søen.

Neymar købte det enorme palæ tilbage i 2016. Det ligger på en 10.000 kvadratmeter stor grund ud til vandet. Han har siden gjort meget ved det, og har blandt andet få tilføjet et spa- og fitnesscenter samt en landingsplads til helikopter.

AFP har forsøgt at få en kommentar fra Neymar-lejren, men de er ikke vendt tilbage. Det vides derfor ikke, om PSG-stjernen har i sinde at appellere kendelsen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024