Nico Hülkenberg giver klimaforandringer skylden for F1’s dalende popularitet

Foto: Shutterstock

Nico Hülkenberg mener, at Formel 1’s popularitet er faldet i Tyskland, fordi der er kommet et større fokus på klimaforandringer.

Tyskland har i mange år været hjemsted for flere Formel 1-løb. Blandt andet er der blevet kørt mange løb på både Nurburgring og Hockenheim.

Det skriver Bilmagasinet F1.

Økonomiske vanskeligheder har dog medført, at ingen af de to baner bliver brugt til at køre Formel 1 i denne sæson. Desuden er der også mangel på en tysk topkører som Michael Schumacher eller Sebastian Vettel, hvilket heller ikke gavner.

Haas-kører Nico Hülkenberg er dog af den opfattelse, at det i lige så høj grad er det øgede fokus på klimaforandringer, der har fået konsekvenser.

“Det er et faktum, at F1 ikke er så populært. Det boomer ikke lige nu,” sagde han ifølge PlanetF1.

“Det har haft sine perioder, hvor det var meget mere populært. Det var mere til stede i Tyskland og meget mere velopfattet. Det er en sand observation.”

“Jeg tror, det skyldes et par ting. Det er klart, at Tyskland altid har været forkælet i løb med Michael (Schumacher, red.), og derefter med Sebastian (Vettel, red.), (Nico, red.) Rosberg, og Mercedes.”

“Vi har altid haft en meget stærk tilstedeværelse i Formel 1. Eller lad os sige i det mindste i de sidste 30 år eller deromkring. Og naturligvis er sporten mere populær og mere efterspurgt i perioder. Og så falder det naturligt på andre tidspunkter.”

“Men jeg tror også, at det i Tyskland skyldes opfattelsen af bilindustrien generelt, der er ansvarlig for klimaforandringer. Den er ikke bæredygtig. Og det tror jeg smitter af på motorsporten.”

Derudover påpegede han også, at politikerne også kunne have indflydelse på det. Det skyldes, at de naturligvis har fået et større fokus på klimaforandringer.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024