Nico Hülkenberg: ‘Jeg ville foretrække, at det var omvendt’

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Haas-kører Nico Hülkenberg så gerne, at det var omvendt, så han kunne klare sig bedre i selve løbet.

Den tyske racerkører overraskede alt og alle, da han satte hurtige omgangstider under kvalifikationen i Spaniens Grand Prix. Her gjorde han det så godt, at han hev sin Haas VF-23 med ind i Q3.

I sidste ende var hans tid hurtig nok til en 8. plads. Han vandt dog endnu en plads i feltet, da Pierre Gasly blev idømt en straf. Derfor havde han også gode forudsætninger for at tage point med hjem fra Spanien.

Sådan gik det dog slet ikke. Hülkenberg blev tvunget til at køre løbet på Circuit de Barcelona-Catalunya med tre stop. Det betød, at han måtte tage til takke med en 15. plads.

Det gik bestemt ikke bedre for hans danske holdkammerat, da Kevin Magnussen krydsede målstregen som nummer 18.

Efter løbet har teamchef Günther Steiner udtalt, at det simpelthen ikke var muligt for Haas at ‘holde dækkene i live’. Generelt er banen i Barcelona hård mod dækkene, og flere hold kæmpede derfor med dette.

Hülkenberg har desuden udtalt, at han gerne gav afkald på Haas-bilens evne til at sætte hurtige omgangstider. I hvert fald hvis det betyder, at de kan klare sig bedre i selve løbet.

“Jeg ville heller have det omvendt,” sagde Hülkenberg til Motorsport.com om deres præstationer i kvalifikationen kontra løbet.

“Med det er den tendens og karakteristik, vi har set indtil videre i år. Vi skal forsøge at skabe bedre balance mellem lørdag og søndag.”

“For selvom det er rart at køre en god kvalifikation, så øger det selvfølgelig forventningerne. Derfor får man en nedtur søndag, der ikke er let at håndtere og forklare til folk hele tiden. Så vi har noget arbejde på den lange bane.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024