Nico Hülkenberg skuffede stort: Det er Red Bulls skyld

Foto: Shutterstock

Nico Hülkenberg fik ikke den kvalifikation, han havde håbet på. Selv mener han, at det er Red Bulls skyld.

Haas har introduceret deres nye racer på Circuit of The Americas i Austin. Her har den vist lovende takter for både Nico Hülkenberg og Kevin Magnussen

Desværre betød trafik og småfejl, at ingen af de to Haas-kørere kunne snige sig ind i Q3. Derimod starter Magnussen som nummer 14, mens Hülkenberg starter på en 16.-plads.

Efter kvalifikationen udtalte den tyske racerkører, at han blev hæmmet af trafikken på sin sidste omgang i Q3. Dermed nåede han ikke at forbedre sin tid, og kunne derfor ikke sikre sig kvalifikation til Q2.

Inden de havde han ellers imponeret med en tid, der var den hurtigste i feltet. Derfor fik han tydeligt bevist, at det er muligt at presse fart ud af den nye racer fra Haas.

Hülkenberg forklarede i sit interview, at han blev forstyrret på sin anden omgang, hvorfor han ikke kunne sætte en god tid. Mere specifikt gav han de to Red Bull-kørere, Max Verstappen og Sergio Perez, skylden.

“Det var en ærgerlig anden omgang. Desværre var den anden omgang den, der betød noget med baneudviklingen, som vi så her i dag. Jeg blev forstyrret. Jeg havde begge Red Bulls, der forstyrrede omgangen på dårlige steder, hvilket fik mig til at miste en del tid. Og det gjorde desværre forskellen,” sagde Hülkenberg i sit interview efter kvalifikationen.

Den tyske racerkører skal i aktion igen senere lørdag, hvor det først gælder Sprint Shootout. Her skal der køres kvalifikation til sprintløbet, som bliver kørt senere.

Sprintløbet bliver første gang, hvor man for alvor kommer til at se den nye Haas-racer i aktion. Først derefter kan det derfor vurderes, om de har formået at gøre gode fremskridt med den.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024