Nicolai Larsen efterlyser bedre vilkår: Så meget tjener en Superliga-dommer

Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Nicolai Larsen efterlyser bedre vilkår for de dommere, der dømmer i Superligaen.

Silkeborg-keeper Nicolai Larsen har rettet kritik af det faktum, at de danskere dommere kun er deltidsprofessionelle. Derfor mener han, at der er behov for bedre vilkår for de danske dommere.

Benjamin Willaume-Jantzen tilslutter sig dette ønske. Ifølge bold.dk fortæller han om forholdene for Superliga-dommerne i seneste udgave af podcasten ‘HÅND PÅ’.

Her fortæller han, at man som dommer bruger i hvert fald 25-30 timer om måneden på fodbolden, men det afhænger i høj grad af, hvilke kampe man får tildelt.

Når der er tale om træning, kampforberedelse og evaluering gives der en fast timeløn på 300 kr., mens du kan tjene mellem 10.000 og 13.000 kr. for en kamp.

Da man ikke er hoveddommer i hver runde, er det ikke alle kampe, hvor man tjener dette beløb. Er man f.eks. fjerdedommer, giver det ‘kun’ omkring 2.000 kr. i stedet. Får man rollen som VAR-dommer, lyder indtjeningen på cirka 4.500 kr.

Benjamin Willaume-Jantzen mener dog, at det er problematisk, at man som dommer er meget dårligt stillet, hvis man ender med at blive skadet.

“… men hvad nu hvis du bliver skadet? Så står du tilbage med dine 15 timer om ugen, så på den måde mener jeg, man er ilde stillet, hvis man bliver skadet, og således synes jeg ikke, det er professionelle vilkår,” siger han i podcasten.

Han påpeger også, at de fleste dommere stopper karrieren, når de er 45 år. Herefter skal man i gang med at tage en uddannelse og arbejde sig op i hierarkiet. Derfor mener han, at der skal skabes nye rammer for dommerne.

“Der skal skabes nogle rammer, så dommerne kan gå all-in uden at tabe penge på sigt,” lyder det.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024