Novak Djokovic forsat verdensetter trods resultatet af Madrid Open

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Novak Djokovic kan holde fast i sin placering som nr. 1 i verden, uanset hvad udfaldet af Madrid Open bliver.

Serbiske Novak Djokovic ligger i skrivende stund nr. 1 i verden, hvilket han kommer til at gøre i det næste stykke tid.

Ganske vist har Carlos Alcaraz, der ligger nr. 2, en gylden mulighed for at hente point på Djokovic, hvis han formår at opnå samme succes som sidste sæson, hvor han vandt både Barcelona Open og Madrid Open.

Det skyldes, at den serbiske stjerne har trukket sig fra Madrid Open, hvor han sidste år nåede til semifinalen. Han har trukket sig, da han pådrog sig en albueskade i Banja Luka, som har hæmmet hans spil.

Hans tidlige exit fra Banja Luka betyder, at han mister 105 point på ATP-ranglisten. At han har trukket sig fra turneringen i Madrid, koster ham yderligere 360 point. Det er dog ikke nok til, at Alcaraz kan nå at overhale ham. Det skriver Tennis365.

Skulle det – mod forventning – ske, at det spanske talent sendes tidligt ud af Madrid Open, kan det koste ham en eller to placeringer.

Det sker dog næppe, da kun Casper Ruud og Daniil Medvedev er indenfor rækkevidde af den spanske stjerne, og fælles for dem begge er, at det vil kræve, at de vinder turneringen, hvis de skal overhale ham.

Det ser ud til, at Stefanos Tsitsipas kommer til at holde fast i sin placering som Nr. 5, men han bliver jagtet af både Andrey Rublev og Holger Rune, der også stiller op i Madrid, hvor de begge håber på at kunne vinde vigtige point.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024