Novak Djokovic forsvarer Holger Rune: ‘Det er ikke pænt at sige’

Foto: Holger Rune og Novak Djokovic / Gettyimages

Novak Djokovic var bestemt ikke imponeret over en journalist, der bragte Holger Rune på banen under pressemøde efter serberens sejr over Hubert Hurkacz.

Jannik Sinner besejrede Djokovic tidligere på ugen og sikrede begge spillere en plads i semifinalen ved ATP Finals.

Djokovic mener, at de unge stærke spillere, som Holger Rune og Jannik Sinner sammen med Carlos Alcaraz er den næste generation af tennisstjerner.

På pressemødet efter Djokovic’ sejr over Hubert Hurkacz, spurgte en journalist om serberens holding til de ‘unge børn’ med henvisning til Rune og Sinner.

“Når vi taler om børn, så har jeg fornemmelsen af, at disse børn jagter dig. Nu er det anderledes sammenlignet med tidligere.” lagde journalisten ud med at sige og forsatte:

“Tidligere ved Masters eller ATP Finals, havde vi nogle mærkelige situationer. Du kender selv til tennishistorien. Nogen beslutter at vinde eller tabe eller noget i den stil. Det er bestemt ikke tilfældet, da Holger Rune og Jannik Sinner er meget dygtige og ordentlige spillere. Hvilken slags kamp forventer du i aften?”

En smule forundret over formuleringen af spørgsmålet gav Djokovic dette svar:

“Jeg synes ikke, at det er pænt at kalde dem børn. De er ikke er børn,” sagde Djokovic.

“De er over 18, så officielt er man ikke længere et barn.

Læs også: Hvor meget tjener Novak Djokovic? Se hans vilde løn og formue

“Feltet er stærkt. Jeg mener at generationen med Alcaraz, Rune, Sinner er meget stærk. Det er sandsynligvis de tre spillere, der vil bære denne sport i fremtiden, men også i nutiden, fordi de alle er med helt i toppen.

“Selvfølgelig forventes det, at unge spillere er sultne, motiverede og konstant søger måder at forbedre sig. Blive stærkere, hurtigere, bedre, så de kan slå de bedste spillere i verden og vinde nogle af de største trofæer i tennis.

“Hvilken slags kamp forventer jeg i aften? Jeg ved det ikke. Jeg ved ikke, hvad Jannik tænker på. Naturligvis ved han at han har kvalificeret sig, selv før han træder ind på banen og det tror jeg er en stor lettelse. Hvis jeg kender ham, så vil han forsøge at vinde hver kamp, som han spiller. Han spiller fantastisk. Rune, på den anden side, spiller også fantastisk.”

“Det bliver en interessant kamp, fordi de er fra samme generation – mere eller mindre. Ja, de er store rivaler. Jeg tror, det er den slags rivaliseringer, vi kommer til at se i fremtiden. Jeg er sikker på, at de ikke ønsker at tabe mod hinanden i nogen begivenhed, især disse store turninger.

“Lad os se, hvad der sker.”

Se hele pressemødet efter kampen her:

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024