Novak Djokovic i syvende French Open-finale efter Alcaraz ramt af skade

Foto: Julian Finney/Getty Images

Novak Djokovic har spillet sig i sin syvende French Open-finale, efter en dramatisk kamp mod spanske Carlos Alcaraz.

Fredag spillede Novak Djokovic mod Carlos Alcaraz i, hvad der kunne have været en af de største kampe under dette års French Open. Desværre endte kampen på meget dramatisk vis.

Den 20-årige Alcaraz blev nemlig ramt af alvorlige kramper under kampen, hvilket hæmmede hans muligheder for at vinde over 36-årige Djokovic. Den serbiske stjerne endte derfor med at vinde med cifrene 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Dermed blev han den ældste spiller til at stå i en French Open-finale i 93 år. Her skal han forsøge at besejre Casper Ruud. Formår han at gøre det, vil han have vundet sin Grand Slam-titel nummer 23.

Dramaet i fredagens kamp begyndte, da Djokovic udlignede til 1-1 i tredje sæt. Her blev Alcaraz ramte af kramper, hvilket medførte, at han ville have behandling. Da det blev gjort inden et planlagt endeskifte, måtte han give afkald på sit serveparti.

Resten af sættet faldt ikke i god jord hos publikum, der kvitterede med buhråb, mens Djokovic vandt de næste fem partier i træk.

Derefter forlod Alcaraz banen i fem minutter, men hans kramper gjorde det nemt for Djokovic at lukke kampen. Dermed kunne han også uden problemer kvalificere sig til sin Grand Slam-finale nummer 34.

“Det var uheldigt for Carlos. Det sidste man ønsker, er kramper. Jeg føler med ham og håber, at han kommer sig og kommer tilbage meget snart,” sagde Djokovic ifølge The News.

“Jeg respekterer ham for at kæmpe til det sidste. Jeg sagde til ham ved nettet, at han er meget ung, og at han kommer til at vinde dette (French Open, red.) mange gange.”

“Han var den bedre spiller i andet sæt. Jeg vidste, at jeg skulle være mere aggressiv og derefter matche og overgå hans intensitet.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024