Novak Djokovic og Carlos Alcaraz i modvind: Er pengene vigtigere end sporten?

Foto: Shi Tang/Getty Images

Novak Djokovic og Carlos Alcaraz er havnet i modvind, efter at have accepteret et lukrativt tilbud.

Både Novak Djokovic og Carlos Alcaraz er kommet under beskydning på de sociale medier. Det er nemlig kommet frem, at de begge har accepteret at spille en opvisningskamp den 27. december.

Det er ikke det faktum, at de spiller opvisningskampe for store penge. Derimod skyldes det, at kampen finder sted i Saudi-Arabien. Ifølge Tennis365 har de to spillere fået kritik for at acceptere, hvad der kan være den mest lukrative kamp i sportens historie.

Mediet skriver også, at Djokovic sandsynligvis vil blive betalt over 1 million dollars for at dukke op. Ligeledes lyder det, at Alcaraz kan forvente en nogenlunde ensartet betaling.

Kampen mellem to af sportens største stjerner bliver spillet på Kingdom Arena, der ligger i Riyadh. Her er der plads til omkring 40.000 tilskuere.

Udsigten til, at et stort antal tilskuere dukker op til opgøret, kan gøre det til en episk kamp. Men på de sociale medier er det bestemt ikke alle, der er positive omkring, at de spiller i Saudi-Arabien.

Landet har de seneste år fået massiv kritik for sit syn på menneskerettigheder og LGBTQ+-miljøet. Alligevel har Saudi-Arabien formået at gøre sit indtog i sportens verden, ved at tilbyde stjerner enorme summer.

Kritikerne stiller spørgsmålstegn ved, om pengene betyder mere end sporten for de to stjerner. Ikke desto mindre kan fans glæde sig over, at der som minimum kommer endnu et opgør mellem Alcaraz og Djokovic i år.

Det vil naturligvis være et punkt, der vil være op til evig diskussion. Nogle fans har forståelse for, at spillerne tager imod de store checks. Andre fans er meget kritiske omkring det, og vil derfor ikke overvære kampen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024